Duyarlı Birey / Sosyal Sorumluluk

Balkanlar Koleji; öğrencilerini toplumsal olaylara, çevresine, ailesine karşı duyarlı, farkındalığı yüksek, yardımlaşmanın paylaşmanın ve işbirliği içinde bir işi başarabilmenin gücüne inanan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen bir kurumdur.

Bu hedef doğrultusunda da öğrencileri harekete geçirecek çalışmalarla öğrencileri buluşturur. Öğretmen öğrenci veli işbirliği içinde gelişen ve başarıyla sonuçlanan çalışmalar okulumuzun gurur tablosunu tamamlar.

Toplumsal duyarlılık kazanmaları amacıyla öğrencilerimize çeşitli geziler düzenlenir. Bilinçli olmaları hayatın her alanında bilinçli yaşamaları ve yaşam kalitelerini yükseltmeleri amacıyla düzenlenen bu geziler okulda çeşitli etkinliklerle buluşur ve sergilenir.

  • Tetra-Pak ‘’ Benim Görüşüm Geri Dönüşüm ‘’ başlığında düzenlenen ‘’Karton Gemiler ‘’etkinliğinde öğrenciler geri dönüşümün çevremize ülkemize ne kadar fayda sağladığını öğrendiler ve tüketim çağı diye adlandırılan çağımızda bilinçli bir tüketici olma yolundaki en önemli temeli attılar.
  • Tema gönüllüsü olan öğrencilerimiz çevreye olan duyarlılığından ötürü TEMA YEŞİL YAPRAK ÖDÜLÜ’NÜ alarak çevreye olan duyarlılığını bu ödülle pekiştirmiş oldu. Hayrettin Karaca ‘nın okulumuzu ziyaret etmesi, öğrencilerimizle çevre konusunda söyleşi yapması öğrencilerimizde zaten var olan çevre duyarlılığını daha da pekiştirdi.
  • Öğrencilerimiz, seçilen KARDEŞ OKUL PROJELERİYLE başka okullarda eğitim gören arkadaşlarını unutmadıklarını gösterdiler. Onlarla okul araç gereçlerini paylaştılar. Çevreye duyarlılığın çok önemli bir örneğini okulumuzda yaşattılar.
  • Mavi Kapak Toplama Kampanyası’nda öğrencilerimiz yaşadıkları yerlerde kendi hazırladıkları ilanlarla çevrelerini de harekete geçirdiler ve engelli arkadaşlarına tekerlekli sandalye hediye ettiler.
  • Enerji ve Tasarruf Haftası’nda milli gelirlerimizi enerji kaynaklarımızı nasıl daha verimli kullanmaları gerektiği ile ilgili çalışmalara katılarak çevreye olan duyarlılıklarını arttırdılar ve okul içinde hazırladıkları, tasarrufu vurgulayan afiş çalışmalarıyla kendilerinden küçük kardeşleri için de duyarlılığın gelişmesine ön ayak oldular.
  • Öğrencilerimiz okudukları kitapları kendi aralarında birleştirip satışa çıkardılar. Hep kitaplarını değerlendiriş oldular okumayan arkadaşları ile kitaplarını buluşturdular hem de elde ettikleri gelirle LÖSEV ‘e destek vermiş oldular.
  • Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amacıyla LÖSEV ile iletişime devam ederek kampanyalar düzenleyip LÖSEV ürünlerinin satışını okulda gerçekleştirmek,  onlara maddi destek sağlamak ve öğrenci katılımıyla bu çalışmaların sürdürülmesini sağladık.

  • Almanca dersinin bir etkinliği olan bitpazarı ( FLOHMARKT ) etkinliğinde öğrencilerimiz evlerindeki kullanmadıkları eşyalarını okulda hazırladıkları minik bir tezgâhta satışa çıkardılar elde edilen geliri de Hayvanları Koruma Kulübü ile birlikte hayvan barınağına bağışladılar.