Yakacık Balkanlar Koleji “Beslenme Dostu Okul Projesi”

Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmektedir ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle; okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla yapılan uygulamalar ve faaliyetler, eğitmenlerin sergilediği örnek davranışlar çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın iş birliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesine okulumuz da başvuruda bulunmuş ve “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında okulumuzda; Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Beslenme Dostu Okul Projesi yıllık planı oluşturularak, çalışmalar devam etmektedir.

AMAÇLARIMIZ

1- Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için;

** Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,

** Çocukluklarda şişmanlık,

** Sağlıklı okul dönemi,

** Sağlık risklerine göre çocuk ve aile beslenmesi, programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek.

2- Aile bireylerinin sağlıklı çocuklarda beslenme bilincini artırma, sağlık risklerini azaltma ve sağlıklı nesiller yetiştirme için gerekli beslenme eğitim hizmetini sağlamak.

HEDEFLERİMİZ

1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına

teşvik edilmesi,

2- Okulumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması,

3- Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması,

4- Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi,

5- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması hedeflerimiz arasındadır.