Balkanlar Koleji Anaokulu

Balkanlar Koleji Ortaokulu

Balkanlar Koleji Lisesi

BALKANLAR KOLEJ─░

Balkanlar Koleji Ailesi; varl─▒k nedenini, ÔÇť Biz E─čitim i├žin Var─▒zÔÇŁ temel kabullenmesi ve iddias─▒ ile a├ž─▒klamaktad─▒r. Ailemizin inanarak payla┼čmakta oldu─ču bu misyon kendisine g├╝├žl├╝ bir ilham ve enerji kayna─č─▒ olu┼čturmakta, temel felsefesi ve vizyonun do─črultusunda uzak ve yak─▒n hedeflerini belirleyerek e─čitim s├╝re├žlerini yap─▒land─▒rmaktad─▒r.

Yirmibirinci Y├╝zy─▒lda ya┼čayan toplumlar─▒n itici g├╝c├╝ bilgidir. Balkanlar Koleji bu ger├žekten yola ├ž─▒karak ├Â─črencilerini bilgiye ula┼čan, bilgiyi i┼čleyerek yeniden ├╝reten geli┼čtiren ve uygulayan, ula┼č─▒m, bili┼čim, ileti┼čim ve di─čer alanlarda ya┼čanan yenilikleri ve geli┼čmeleri alg─▒lay─▒p yorumlayarak kendi pozisyonunu do─čru belirleyen, ├ževresel ve toplumsal sorunlara kar┼č─▒ duyarl─▒, ├žok y├Ânl├╝ d├╝┼č├╝nen, farkl─▒ d├╝┼č├╝nce ve inan├žlara sayg─▒l─▒, evrensel insani de─čerleri i├žselle┼čtirerek davran─▒┼č haline getiren, milli de─čerleri benimseyen, geli┼čtirilmesine ve evrensel de─čerler d├╝zeyine y├╝kseltilmesine katk─▒ sa─člayan, Mustafa Kemal Atat├╝rkÔÇÖ├╝n ideallerini do─čru kavrayarak ve bu idealleri ger├žekle┼čtirmek i├žin u─čra┼č veren bireyler olarak yeti┼čtirmeye ├žal─▒┼čmaktad─▒r.

Okulumuz ├╝lkemizin ve k├╝reselle┼čen d├╝nyan─▒n ger├žeklerini, ihtiya├žlar─▒n─▒ dikkate alarak yabanc─▒ dil ├Â─čretimini kritik s├╝re├ž olarak de─čerlendirmektedir.  ─░ngilizce, Almanca ve ─░spanyolca olarak planlanan yabanc─▒ dil ├Â─čretimi ile ÔÇť├žok dilli okul modeliÔÇť hedeflenmektedir. ─░ngilizce haz─▒rl─▒k s─▒n─▒flar─▒ ile de yabanc─▒ dil ├Â─čretimi iddiam─▒z g├╝├žlendirilmi┼čtir. Yurtd─▒┼č─▒ndaki e─čitim kurumlar─▒yla ortak diploma programlar─▒ , ├Â─črenci de─či┼čim programlar─▒, ortak projeler , i┼čbirlikleri ve k├╝lt├╝rel de─či┼čim programlar─▒ ile de yabanc─▒ dil ├Â─črenme ve bilimsel bilgi ├╝retme s├╝re├žlerine katk─▒ sa─članmas─▒ hedeflenmektedir.

├ľ─črencilerimizin akademik ba┼čar─▒lar─▒n─▒ potansiyelleri do─črultusunda en ├╝st d├╝zeye ta┼č─▒mak temel hedeflerimizdendir. Bu hedefimiz bilimsel bilgi ve ├Â─črenmeye ili┼čkin paradigmalar─▒m─▒z─▒n bir gere─čidir.

ÔÇťB─░Z E─×─░T─░M ─░├ç─░N VARIZÔÇŁ

Ertan ORAL

Genel M├╝d├╝r

basinda-biz konuklarimiz anlasmali-kurumlarimiz basarilarimiz