3. Sınıf Etkinlikleri

“DOĞAL AFETLERE HAZIRLIKLIYIZ” AFİŞ ÇALIŞMASI

Dünya döndükçe ve canlılar var olduğu sürece doğal afetlerin belirli sürelerde canlıların yaşamını etkileyebileceğini öğrendik. Öğrendiklerimizi afişlerimizle diğer arkadaşlarımızla paylaşmak istedik.

KUMBARA YAPTIK

Önce tutumlu olmanın önemini kavradık,

Damlaya damlaya göl olabileceğini öğrendik.

Sıra geldi damlalarımızı biriktireceğimiz

Kumbaralarımızın yapımına.

Bu etkinliği yaparken malzemelerimizi de o kadar tutumlu kullandık ki…

NASRETTİN HOCA’YI TANIYORUZ

Güldürürken düşündüren Nasrettin Hoca’yı her yönüyle tanıdık, araştırdık, öğrendik ve etkinliklerle öğrendiklerimizi pekiştirdik.

TRAFİK İŞARETLERİ

Trafik işaretlerine uyulması güvenli bir trafik akşının sağlanması için, yaralanmaların, can ve mal kaybının azalması için çok önemlidir.

Bizler de trafik uyarı levhaları oluşturarak büyüklerimize trafik kurallarını bir kez daha hatırlatmak istedik.

ÖZEL YARATICI TASARIMLAR YAPTIK

NE GÜZELDİR HAYVANLAR

Evimizde yaşarlar,

Elimize bakarlar,

Türlü işe yararlar,

Evcilleşmiş hayvanlar.

Öğrencilerimizin hayvan beslemeye istekli olmaları ve besledikleri hayvanların ihtiyaçlarını karşılamalarında sorumluluk duygusunu geliştirmek için yapmış olduğumuz etkinlikte hayvanları konuşturarak sahiplerinden neler beklediklerini anlattık.

NOEL BABA TASARIMI YAPTIK

3. sınıflarımızla Noel Baba tasarımları yaptık

EĞLENEREK ÖĞRENDİK

Matematik dersinde birçok kavram soyuttur. Geometri öğrenme alanı içinde yer alan doğru, doğru parçası ve ışın konusu da oldukça soyut bir konudur. Ancak  3. sınıf öğrencileri öğretmenlerinin  rehberliğinde bu kavramların akılda kalıcılığını sağlamak adına değişik materyallerle bu kavramları somutlaştırarak  öğrendiler.

Eee, doğruyu, ışını, doğru parçasını böylesine güzel anladıktan sonra... Kim korkar geometriden!

SİMETRİYİ ÖĞRENDİK

Simetri konusu ile ilgili yaptığımız etkinlikler sayesinde daha eğlenceli, daha kalıcı bir öğrenme gerçekleştirdik.

ROMEN RAKAMLARINI ÖĞRENDİK

Romalılar, Eski Mısırlıların yıllarca önce yaptıkları gibi, önceleri bazı sembolleri tekrarlayarak sayılar tasarlamışlar. Bizler de bu rakamların yazılış ve okunuşlarını öğrendik. Öğrendiklerimizi pekiştirmek için grup çalışmaları yaptık. Artık kitaplarda, saatlerde, takvimlerde gördüğümüz Romen rakamlarını tanıyoruz ve okuyabiliyoruz.

ATATÜRK MÜZESİ’NE GİTTİK

Atatürk Müzesi’ne gittik. Orada müzeyi sanki O’nunla birlikte gezdik. Atatürk’le birlikte nefes aldık. Ve bir kez daha Atatürk çocuğu olmanın haklı gururunu yaşayarak bu güzel izlenimlerimizi diğer arkadaşlarımızla paylaşmak üzere gezimizi sonlandırdık.

| 6.Sınıf Etkinlikleri | 7.Sınıf Etkinlikleri | 8. Sınıf Etkinlikleri |

Başarı ve Teşekkür Belgelerimiz